Schoonmaakbeleid

Wat wij doen.

We maken elk speelgoed eens in de 12 maanden grondig schoon. Dit doen we met de hand, vaatwasser of sonicator.

  • Voor waterdicht speelgoed met kleine of moeilijk bereikbare onderdelen (bijv. Lego, PlayMobil) gebruiken we sonicatie. Tijdens de behandeling wordt speelgoed ondergedompeld in een waterbad en onderworpen aan ultrasone golven. Met deze techniek kunnen vuildeeltjes aan het oppervlak worden verwijderd, ook al zijn ze met de hand niet bereikbaar. Het doodt verder bacteriën en virussen met fysieke middelen, waarbij in het algemeen 99,9% van ziektekiemen wordt uitgeroeid.
  • Voor waterdicht speelgoed dat bestand is tegen de harde behandeling van een vaatwasser (bijv. Lego, plastic badspeelgoed), wordt het gereinigd met een vaatwasser op een heet programma. Dit betekent dat speelgoed wordt blootgesteld aan wasmiddelen en temperaturen boven 70°C, die de meeste ziektekiemen doden.
  • Watergevoelig speelgoed (houten speelgoed, bordspellen, puzzels) vegen we af met ontsmettingsmiddel.

Bij terugkomst wordt speelgoed gecontroleerd op schade en netheid. Als we merken dat een spelt vies is, geven we het een extra schoonmaakbeurt. Het is echter niet onze standaard manier van werken om speelgoed tussen uitleenperiodes schoon te maken. Ons reinigingssysteem zorgt ervoor dat zelfs het meest geleende speelgoed na ongeveer 10 uitleenperiodes grondig wordt gereinigd.

Ultrasone reiniger
Voorbeeld van een ultrasoonapparaat. Afbeelding door zoodmall.az.

Wat jij doet.

We verwachten dat je elke uitleenbeurt een beetje schoonmaakt en indien nodig grondig schoonmaakt. Verder informeer je ons over bevestigde gevallen van coronavirus binnen je huishouden.

  • Veeg het speelgoed voordat je (kinderen) gaan spelen gerust af met een ontsmettingsmiddel. Aangezien elk speelgoed zijn eigen unieke eigenschappen heeft en misbruik het speelgoed kan beschadigen, volg je hiervoor de reinigingsrichtlijnen van elk spel (beschikbaar via de website).
  • Mocht speelgoed sterk vervuild raken, maak het dan zo goed mogelijk schoon en informeer ons over het ongeval. We zullen extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de volgende lener schoon speelgoed krijgt.
  • In het geval van een bevestigd geval van coronavirus binnen uw huishouden, verwachten we dat je ons verwittigt, zodat we de nodige maatregelen kunnen nemen om het geleende speelgoed te ontsmetten.
NL