Ons verhaal

Ontmoet het team

Wat mensen zeggen

Ons verhaal

Hej, wij zijn Doris en Peter, oprichters van Okapi-spelotheek. We kwamen voor het eerst in contact met het concept om speelgoed te delen via een uitleensysteem in de Verenigde Staten van Amerika, waar we momenteel wonen.

Spelen is genieten.

Anderhalf jaar geleden zijn we naar de VS verhuisd met onze dochter Jasmine, die toen 4 maanden oud was. Omdat we maar twee jaar zouden blijven, wilden we niet te veel speelgoed kopen. We hebben niet veel ruimte in ons kleine huisje en wilden niet dat al dat speelgoed in de vuilcontainer zou belanden als we niemand vonden om ze aan door te geven wanneer we terug naar België zouden verhuizen. Maar natuurlijk wilden we wel dat Jasmine zou spelen en wilden we haar speelgoed aanbieden. Een buurman raadde ons de plaatselijke spelotheek aan. Wat een ontdekking! Elke vier weken kunnen we Jasmine een nieuwe set speelgoed aanbieden. Sommige zijn echte hits, andere raakt ze niet aan. Elke maand kunnen we iets nieuws proberen, zonder geld te verspillen aan speelgoed dat Jasmine nooit zou gebruiken, zonder al dat speelgoed op te stapelen in onze kleine woonkamer, en met de garantie dat andere kinderen er ook van kunnen genieten.

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

We willen dat meer mensen van zo'n dienst kunnen genieten. Daarom hebben we Okapi RRR vzw opgericht. Onze missie is om het gebruik van speelgoed leendiensten voor zoveel mogelijk mensen zo interessant mogelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat we de wereld vrolijker en schoner kunnen maken door speelgoed te delen. Onze uitleendiensten streven ernaar speelgoed voor iedereen toegankelijk te maken en een cultuur van duurzaamheid aan te moedigen. De Okapi-spelotheken komen er omdat spelen leuk is, en delen het nog beter maakt. We hopen dat jullie er net zo van genieten als wij.

Ontmoet het team

Wil je zelf een bijdrage leveren? Bekijk alle opties om vrijwilligerswerk te doen bij de spelotheek.

Doris

Doris

Bestuursvoorzitter, creatief brein, fondsenwerving, HR

Peter

Peter

Bestuurslid, boekhouding, website, sociale media, ICT
WALL-E

Op zoek

Fondsenwerving

EVE van WALL-E

Op zoek

Zakelijke ontwikkeling

Wat mensen zeggen

Voor mijn dochter is het elke maand Sinterklaas. Het moment dat ik de speelgoedbibliotheektas uitpak en zij het nieuwe speelgoed ontdekt, dat is puur genieten.
Doris
Doris
mama van Jasmine (2j)
Het is gedaan met de rommel. Dat vind ik het beste aan speelgoed lenen via Okapi. Na een tijdje zijn mijn zoontjes uitgespeeld met iets, en dan ligt dat daar. Nu brengen we dat gewoon terug en klaar.
Glenn
vader van Maxim (3j) en Mathis (1j)
De variatie in speelgoed dat ik mijn kinderen kan aanbieden, zonder dat het ons een fortuin kost, dat is gewoon fantastisch. Al spelend leren ze vanalles bij en ik moet niet inzitten met de ecologische voetafdruk van al dat speelgoed. Win-win-win.
Karel
vader van Babette (4j) en Kamiel (2j)
Sommige dingen zijn een schot in de roos, anderen raakt ze niet aan. Je weet niet op voorhand waar je kind in geïnteresseerd gaat zijn. Via de spelotheek kunnen we nu eerst testen vooraleer we iets kopen. Geen interesse? Geen probleem. Fantastisch? Dan kopen we dat. Of we lenen het nog eens uit.
Dorien
Dorien
mama van Chloé (2j)
Mijn vriend en ik spelen graag bordspellen. We hebben zo onze favorieten die we telkens opnieuw spelen, maar we testen er ook graag eens nieuwe uit. Vroeger moesten we die spellen direct kopen, nu kunnen we ze testen via de spelotheek. En uitlenen als we dat willen. Gedaan met de kast vol ongebruikte speldozen.
Alexandra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

NL